Kezdőlap | Szem-Pont EgészségcentrumKülönbségek szemüveg vásárlás során az optikaláncok üzletei (pl. Vision Express vagy Ofotért) illetve a magánoptikák között

A nagy multinacionális láncok üzletpolitikája teljesen eltér a magánoptikák ajánlataitól és filozófiájától, és ez talán így is van jól. Miben is mutatkoznak meg ezek a markáns különbségek egy új szemüveg megrendelésekor?

Miben más az optikaláncok üzleteinek (pl. Vision Express vagy Ofotért) megjelenése és kínálata a magánoptikákhoz képest?

A Grand Vision csoporthoz tartozó Ofotért és Vision Express optikaláncok üzleteinek mind kinézetben, mind árukészletben bele kell illenie a többi 7200 üzletük sorába, így tudnak egységes megjelenéssel és szemüveg kínálattal működni a piacon.

A magánoptikák sokszínűek, egyedi stílusúak, szinte minden igényt kielégítőek és igyekeznek családiasabb légkört, közvetlenebb kapcsolatot kialakítani a vásárlóikkal, így ügyfélkörük is azokból a kliensekből tevődik össze, akiknek ezek a kritériumok fontosak.

Termékpalettájuk mind a szemüvegkeretek mind a szemüveglencsék terén hatalmas és szerteágazó. Beszerzési lehetőségeiknek csak a vásárlóik fantáziája és igénye szab határt. Rugalmasságuk a kínálatuk tekintetében a világ összes optikai gyártójára kiterjedhet így azok a kliensek, akik igényesebb vagy trendibb termékeket szeretnének szinte csak a magánoptikák palettájában találhatják meg az elképzeléseiknek megfelelő szemüvegeket.

Miért más a látásvizsgálat az optikaláncok üzleteiben (pl. Vision Express vagy Ofotért) az igényes magánoptikákkal szemben?

A magánoptikákban a hagyományos látásélesség vizsgálat mellett sokszor mód nyílhat speciális látásvizsgálati módszerekre és eljárásokra (pl. Polatest - szemizom egyensúly vizsgálat, szemnyomás mérés, színlátás vizsgálat, retina fotó stb.), Általában jóval több idő jut egy-egy páciens szemének - szemproblémáinak alapos feltérképezésére és igényes szemüvegének megrendelésére, mivel személyre szabott módszerekkel dolgoznak. Ezen kívül a magánoptikák nagy részében szemész szakorvosi rendelés is elérhető, így mód nyílik az esetleges szembetegségek felderítésére is.

Miben tér el a szemüveglencse kínálat az optikaláncok (pl. Vision Express vagy Ofotért) üzletei és a magánoptikák között?

Amíg az optikaláncok üzleteiben legtöbbször igyekeznek egy jól árazott "csomagot" ajánlani, addig a magánoptikákban mód nyílik egy-egy hosszabb beszélgetésre és így a megfelelő, személyre szabott szemüveg elkészítésére. Ezek a lencsék figyelembe veszik a viselőjük egyéni paramétereit, adottságait. A speciális precíz berendezéssel lemért adatokat a gyártó felé továbbítva olyan szemüveglencse kerülhet a szemüvegkeretbe, amely tisztább, torzításmentes élesebb képet ad a hagyományos módon elkészült szemüveghez képest. A szemüveglencsék választéka szintén sokszínűbb lehet, hiszen a magánoptikák általában több, akár 5-6 a világ nagy, leginnovatívabb lencse gyártóival is kapcsolatban állhatnak.

Mi a különbség a szemüvegkeret kínálatban az optikaláncok (pl. Vision Express vagy Ofotért) és a magánoptikák között?

Az optikaláncok üzleteiben a szemüvegkeret választék a központi beszerzés miatt egységes, amelyre azért van szükség, hogy azonos szintű szolgáltatást tudjanak nyújtani minden üzletükben egyaránt. A magánoptikák szemüvegválasztéka nagyon eltérő, hiszen itt pont az a cél, hogy valami mást tudjanak ajánlani minden üzletben, így egyediek tudnak maradni nemcsak kinézetben, hanem a szemüvegkeret kínálatban is. Sok esetben mód nyílik egy-egy speciális kérésnél akár egyedi szemüvegkeret beszerzésre is, ha éppen az adott modellből nincs készleten az a színű keret, vagy esetleg az adott márkát egyáltalán nem is tartja az üzlet. Összefoglalva tehát a nagy láncoknál inkább az egységes / uniformizált / megjelenés és árukészlet jellemző, amíg a magánoptikák az egyedi kinézetükkel, sokszínű különleges keretválasztékkal és személyre szabott szemüveg ajánlataikkal igyekeznek klienseik igényeiknek megfelelni.

<<< vissza